Prijepolje – Sezdesetjednogodišnja Sadika Mehonić iz Velike Župe sinoć je izgubila život nakon što je pregazio mladić K. B. star 32 godine dok je prelazila ulicu. Nesreća se dogodila u mestu Mioska na magistralnom putu koji vodi prema crnogorskoj granici.

Kako saznajemo, do nesreće je došlo kada je Sadika, prilikom povratka iz prodavnice prelazila magistralni put mimo pešačkog prelaza, na nju je naletelo vozili marke “fiat stilo” kojim je upravljao K.B. (32) i pokosio je. Žena je stradala na licu mesta.

Vozaču K.B. je određena mera zadržavanja od 48 sati, u trenutcima nesreće nije bio pod dejstvom alkohola dok brzina kojom se kretao još uvek je nepoznata. Nesrećna Sadika Mehonić biće sahranjena u četvrtak na groblju u Velikoj Župi.
Inače ova deonica puta slovi za jednu od nebezbednijih gde ne postoji staza za pešake, a uz sami magistralni put nalazi se potporni zid koji otežava kretanje pešacima i tera ih da idu samom ivicom magistrale.

Meštani Mioske kažu da su u više navrata tražili od nadležnih državnih i opštinskih organa da reše ovaj problem i upozoravali da ovakve nezgode mogu da se dese, te da strahuju pre svega za bezbednost svoje dece koja se ovim putem svakodnevno kreću.

PP Media