BEOGRAD – Predsednik DS Dragan Šutanovac izjavio je da je spreman da pozove Borisa Tadića da se vrati u DS, od Dragana Đilasa očekuje da podrži njihovog kandidata za gradonačelnika i tako vrati dug stranci koja ga je napravila, dok Vuku Jeremiću savetuje da postane “novi Koštunica”.

“U svom prvom obraćanju javnosti kao stranački lider rekao sam da je vreme za okupljanje i da je vreme cepanja DS-a ostalo za nama. Svi zajedno smo dužni da Srbiji ponudimo jak DS i upravo na tome radim”, rekao je Šutanovac za magazin Nedeljnik.

Za loš rejting demokrata optužio je prethodne lidere DS:

Grčevita Pajtićeva borba da ostane na poziciji vlasti u Vojvodini dovela je do toga da smo u toj istoj Vojvodini na poslednjim izborima dobili samo sedam odsto. Đilas je dobio više od dva puta manje glasova u Beogradu. Očigledno da to očajničko držanje za vlast nije donelo rezultat. DS je 2012. otišla sa vlasti u Srbiji sa više od 22 odsto. A i Đilas i Pajtić tražili su ostavke ljudi koji su osvojili tih 22 odsto. Da bi kasnije Pajtić sa šest odsto u Srbiji i sedam odsto u Vojvodini imao ambiciju da nastavi da vodi DS”, rekao je Šutanovac za Nedeljnik.

On je rekao da je najbolji plan opozicije za Beograd: jedna kolona – DS, Janković i Tadić, druga kolona – Jeremić, ali bez Dveri.