Naslovna Vesti srbija Užice: Radovi na kružnom toku do 1. novembra (VIDEO)

Užice: Radovi na kružnom toku do 1. novembra (VIDEO)

Užice – Počeli su radovi na izgradnji prvog kružnog toka na ulazu u gradu kod Nisove pumpe. Radovi će trajati do 1.novembra i do tada će biti izmenjen režim saobraćaja u gradu.

Ukupna vrednost radova je 33 miliona dinara bez pdv-a, a izvođač radova su Putevi Užice.

„Imamo probleme zbog kojih smo razmišljali da odložimo radove drugi put. Prvi put su odloženi zbog rekonstrukcije Ložioničkog mosta . Kada smo čuli da će se zatvoriti pravac prema Mokroj Gori, prema Višegradu, znali smo da ćemo imati problema sa saobraćajem kroz naš grad i iz tog razloga smo poslali pismeni zahtev da se odlože radovi, ali su nam ljudi iz Puteva Srbije dobromerno rekli da, ako sada odložimo radove, da je pitanje da li ćemo naredne godine dobiti novac „, rekao je Tihomir Petković, gradonačelnik Užica, i istakao da je iz ovog razloga krenula izgradnja kružnog toka koji će dugoročno promeniti izgled našeg grada na bolje.

Zbog velike saobraćajne gužve tokom dana, odnošenje komunalnog otpada će se vršiti noću.

„Kompletna privremena signalizacija vezana za ovaj projekat je postavljena. Kada se završe radovi, biće postavljeno 67 novih znakova, koji će upućivati da je kružni tok u blizini“, istakao je Nikola Maksimović, direktor Užice Razvoja, i dodao da će se u okviru kružnog toka kompletno menjati kišne kanalizacije i uporedo sa tim biće postavljeni novi zastori i novi ivičnjaci.

Nakon završetka ovog kružnog toka, u planu su još dva, jedan na raskrsnici kod autobuske stanice, a drugi kod Prve osnovne škole kralja Petra II.

Zoomue.rs

Exit mobile version