Priboj – Predsednik opštine Priboj Lazar Rvović povodom početka nove školske godine posetio je OŠ ”9. Maj” u Sastavcima i đacima prvacima uručio po pet hiljada dinara kao pomoć lokalne samouprave. On je tom prilikom rekao da će Opština uvek pomagati seoske škole, jer je glavni zadatak danas, zadržati porodicu na selu.

Za 151 đaka prvaka sa teritorije opštine Priboj, danas je bio prvi dan u školi. U to ime, lokalna samouprava nastavila je praksu iz prethodnih godina, pa je povodom prvog susreta sa školom, nagradila sve đake prvake simboličnim novčanim podsticajem u visini od 5.000 dinara.

 

Uz iznos od 5.000 dinara, đaci prvaci dobili su tradicionalno i čestitku od lokalne samouprave, a ove godine u OŠ „9.Maj“ Sastavci, srećan polazak u školu đacima je lično poželeo predsednik opštine Priboj, Lazar Rvović. OŠ „9.Maj“ Sastavci upisala je pet đaka prvaka ove godine, a na iskazanu potrebu za tri neophodna kompjutera, obećana je donacija lokalne samouprave u toku naredne sedmice.

U prvi razred osnovne škole u Srbiji ove školske godine polazi 68.128 učenika što je za 722 manje nego prošle godine. U školskoj 2017/2018. godini učenici će pored letnjeg, zimskog i prolećnog raspusta imati i kratak jesenji raspust.
PP Media