KK Partizan smenio je trenera Miroslava Nikolića posle serije loših rezultata crno-belih u ABA ligi i Evrokupu.

Nikolić je letos preuzeo crno-bele i najavio razvoj mladih igrača, ali nije uspeo da zadovolji upravu rezultatima koje je ostvarivao.

-Tiho sam došao, tiho ću i da odem. Neću iznositi prljav veš, kako mnogi misle, nije krio razočarenje Nikolić po odlasku sa klupe crno-belih.

Odmah je nastavio:

– Mislim da nisam sve ovo zaslužio. Dogovor od letos, kada sam potpisao na tri godine, bio je da polako sa mladim igračima i budžetom koji je tada bio oko 300.000 evra, pravimo tim za budućnost. Nisam mogao da dovedem sve mlade koje sam želeo, jer su ih uzeli drugi klubovi. Ne “talim se” sa menadžerima i ne sastavljaju mi oni tim. Imao sam devet igrača koji ne da nisu igrali Evropu, već ni ABA ligu. Marko Čakarević i Novica Veličković su tu od starijih, sa tim da Veličković nije mogao da igra dve utakmice nedeljno. Vanja Marinković i Mihajlo Andrić su bili do skoro rezervne opcije, u dahu je rekao Nikolić za Blic.

Crno-beli su izgubili poslednjih pet utakmica, a dobili su samo jedan od poslednjih devet mečeva.

Partizan je na deobi četvre pozicije u regionalnom takmičenju sa još četiri tima sa skorom 5-6, dok je u Evrokupu poslednji sa 1-6.

Spekuliše se da bi Nikolića na klupi srpskog velikana mogao da nasledi bivši kapiten Partizana Nenad Čanak, prošle sezone asistent Aleksandra Džikića.

Partizan u četvrtak dočekuje Bilbao Basket u Evrokupu, a predstojećeg vikenda u “Pionir” stiže skopski MZT.