Rosa Jakovljević, majka gardiste Dragana Jakovljevića, koji je nastradao u kasarni “Topčider”, 5. oktobra 2004, govorila je na Ženskom sudu u Sarajevu gde je rekla sa još ne zna kako je ubijen njen sin, ali, kako kaže,zna da je likvidiran zbog Ratka Mladića.

Kako je rekla, ni dan-danas ne zna kako je poginuo njen sin, ali je saznala da se nisu međusobno ubili.

“Posle Dragana, poginulo je jedno devet vojnika, svi su stradali zbog Ratka Mladića. Dragan i Dražen su bili na straži u kasarni Karaš. Oficiri iz kasarne su kamere bili isključili. Prethodno su njih dvojica bili zatvoreni tri dana, jer su videli Mladića kada su ga izvodili. Nešto su videli što nisu smeli… Tu su se ranije krili i Tito i Milošević. Naš je advokat naredio da se to otvori. Tu je bilo svega, tu se moglo živeti dvadeset godina. Ali kada smo trebali da uđemo, to je sve bilo poplavljeno. Da se speru tragovi. Dragan je ubijen iz puške Dražena Milovanovića, a Dražen je ubijen iz puške mog sina. Da bi ih oljagali da su ubili jedan drugog. Vojska je tako htela da zataška zločin”, rekla je majka ubijenog gardiste Dragana Jakovljevića, prenosi Danas.

Ona navodi da su posle tri nedelje tražili ekshumaciju i nezavisnu komisiju da se utvrdi da li su se međusobno poubijali, pri čemu je komisija utvrdila da je vojnika ubila treća osoba.

“Borićemo se dokle god budemo mogli da se istina sazna, premda ja nemam neku nadu da ću saznati istinu za moga života, ali bih želela da nađemo ubicu…”, rekla je Rosa Jakovljević smatrajući da je vojska kriva što joj je ubijen sin.

Ona kaže i da je jedan vojnik otišao da se razduži, te da su ga ubili pošto je vozio Ratka Mladića.

“Taj vojnik je bio u auto-jedinici, i skinuli su ga, ubili su ga, i u crnom džaku je donet. Ljudi ne znaju šta su sahranili.”