Potpredsednica Vlade Zorana Mihajlović ocenila je danas da je podnošenje velikog broja amandmana vladajuće većine u Skupštini Srbije na predložene zakone deo parlamentarne borbe.

“Pravo je i pozicije i opozicije da predlaže amandmane i u parlamentu objašnjavaju za šta se zalažu”, rekla je Mihajlovićeva novinarima komentarišući podnošenje velikog broja amandmana ladajuće Srpske napredne stranke (SNS) na predloženi budžet za 2018. godinu i prateće zakone o kojima se danas glasa u Skupštini.

Zbog velikog broja amandamana vladajuće većine, opozicione strake nisu imale vremena da obrazlažu svoje amandmane.

Mihajlovićeva je rekla da je njeno iskustvo, kada je kao predstavnik Vlade Srbije u Skupštni obrazlagala predložene zakone, da su poslanici opozicije dostavljali amandmane kojima je predlagana izmena samo zareza u zakonu.

“Na predloženi zakon o stanovanju stiglo je 900 amandmana, od čega je 800 amandamana opozicije bilo o promeni tačke i zareza”, kazala je Mihajlovićeva.

Na pitanje o najavi Dragana Đilasa, bivšeg gradonačelnika Beograda, da će se na predstojećim lokalnim izborima u Beogradu ponovo kandidovati za tu funkciju, ona je kazala da on prvo treba da se izvini Beograđanima, pa da posle priča o politici.

Dodala je da će SNS, čiji je funkcionerka, u predizbornoj kampanji pokušati da predstavi Beograđanima sve što je urađeno od trenutka kada je ta stranka preuzela najznačajniju ulogu u vođenju grada.

“Verujem da je to najbolja lična karta i najbolji način da se pokaže šta je urađeno i da se dobije poverenje građana”, kazala je Zorana Mihajlović.

Sukob navijača na derbiju sramota

Potpredsednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović ocenila je danas da je sukob navijača na fudbalskoj utakmici između Crvene zvezde i Partizana, na kojoj je sinoć povređeno 20 osoba, sramota.

“Koga god da pitate rekao bi da je to sramota”, kazala je ona novinarima navodeći da je i njen petnaestogodišnji sin, koji je bio na utakmici, rekao da je bilo “grozno”.

Mihajlovićeva je kazala da takvo ponašanje i takve scene nisu dobre za imidž domaćih klubova, ali i zemlje.

Na pitanje novinara zašto država ne primenjuje u praksi Zakon o sprečavanju nasilja na sportskim terenima, ona je kazala da je to tema za ministra policije.

“Mislim da se čini sve što je moguće”, rekla je Mihajlovićeve i dodala da je i ona bila na prethodnim derbijima kada je sve izgledalo drugačije.

“Ovde je očigledno bilo problema unutar navijačkih grupa”, kazala je potpredsednica vlade.

FOTO: TANJUG