Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović danas u Minsku sa šefom mađarske diplomatije Peterom Sijartom razgovarao o modernizaciji pruge Beograd – Budimpešta i mogućnostima za otvaranje novih graničnih prelaza.

Sijarto je, tom prilikom, pohvalio napore koje Srbija ulaže u procesu približavanja Evropskoj uniji i potvrdio podršku Mađarske evropskim integracijama naše zemlje.

Kako je saopštilo Ministarstvo unutrašnjih poslova, Stefanović i Sijarto su, na marginama samita Centralno-evropske inicijative, razgovarali o unapređenju saradnje dve zemlje.

Tema njihovog sastanka bila je i modernizacija pruge između Beograda i Budimpešte koja će, kako su se složila dvojica ministara, ubrzati prevoz ljudi i robe, ali i unaprediti ekonomsku saradnju Srbije i Mađarske.

Stefanović i Sijarto su razgovarali i o mogućnostima otvaranja novih graničnih prelaza koji bi olakšali kretanje građana koji žive u pograničnim delovima Srbije i Mađarske i prelazak iz jedne u drugu državu, dodaje se u saopštenju.

FOTO: TANJUG