BEOGRAD – Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ocenio je danas da je Srbija dobro vodila migrantsku politiku, mada, kako je rekao, na samom njenom početku mogli smo još bolje da se postavimo.

“Moj stav po tom pitanju se razlikuje od svih vaših i od gotovo 99 odsto svih građana Srbije. Ja nemam tu vrstu straha od migranata. Da li među njima ima loših ljudi – ima, isto kao i kod nas. Da li ima dobrih – ima, isto kao i kod nas”, odgovorio je Vučić na pitanje novinara da komentariše aktuelnu migracionu politiku u Srbiji.

Početak krize smo, prema njegovim rečima, mogli bolje da iskoristimo i imali bismo više dobrih stvari, a manje problema u budućnosti.

Govoreći o deci migranata, predsednik Vučić je rekao da oni imaju sva prava.

“Njihova deca imaju sva prava. Oni koji hoće da postanu građani Srbije to mogu pod određenim uslovima i tu nema nikakvih problema. Dobrošli u Srbiju”, rekao je predsednik Vučić.

Istovremeno, on je rekao da je u Srbiji u pitanju mali broj migranata, te podsetio kako je dobru, pamtnu i mudru migrantusku politiku vodila nemačka kancelarka Angela Merkel.