Novi Pazar – Takmičari novoformiranog Sportskog udruženja borilačkih sportova Pazar Saida i Sedad Bukvić nastupiće tokom predstojećeg vikenda u disciplini K1 na Srbija open kik-boks kupu u Beogradu, koji će okupiti borce iz 10 država.

“To je prvo veće takmičenje u ovoj godini, premijerno nastupamo za naš nedavno osnovani klub, a mnogo su nam pomogli Grad i Sportski savez Novi Pazar. K1 je najopasnija disciplina u kik-boksu, a pošto u mojoj kategoriji, do 52 kilograma, nema prijavljenih takmičarki, verovatno ću se prebaciti u kategoriji do 56 kilograma. Tamo je već pet kik-bokserki, ali daću sve da osvojim zlato u jakoj konkurenciji”, rekla je Saida Bukvić.

Njen brat Sedad boriće se u kategoriji do 60 kilograma, za koju su se do sada prijavila četvorica kik-boksera.

“Trenirali smo od početka godina, a sedam dana proveli smo na sparingu u Novom Sadu kod Miše Bačulova. Ako se u mojoj kategorji još neko prijavi, borbe će krenuti od četvrtfinala”, naveo je Sedad Bukvić.

Eliminacione borbe u Hali sportova u Beogadu počeće posle svečanog otvaranja, koje je zakazano za subotu od 10.30, a u nedelju će se održati polufinalni i finalni mečevi.

Najavljeno je da će na Srbija open kik-boks kupu učestvovati oko 300 takmičara iz Indije, Izraela, Slovačke, Mađarske, Slovenije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Makedonije i Srbije.