Novi Pazar – U Galeriji Multimedijalnog u petak će biti otvorena izložba pod nazivom “Grafičke vizije 5”. Likovna publika će imati priliku da vidi odabrane grafike pet afirmisanih autora koji žive i stvaraju u Meksiku, a čiji su radovi jako cijenjeni u svjetskim umjetničkim centrima.

Grafike su nastale u Meksiku, zemlji bogate likovne tradicije, realizovane su u različitim tehnikama u Ateljeu za istraživanja i produkciju grafike “Karlos Olačea”. Meksički autori, čija će djela vidjeti i novopazarska publika imaju uspešnu karijeru, dobro umjetničko obrazovanje i specifičan umjetnički rukopis.

” Ono što je specifično za radove jeste da nam donose spoj meksičke tradicije i savremeni likovni pristup kroz svoj spcifičan i prepoznatljiv rukopis, a sve to kroz tehnički dobro obrađene grafike”, rekla je koordinatorka u MMC, Ajla Dazdarević.

Svih pet meksičkih autora česnici su brojnih bijenala i radionica, te dobitnici nagrada i priznanja. Izložba predstavlja novi segment Projekta međunarodne saradnje, koji realizuje umjetnica Leposave Miošević Sibinović, a koji je do sada imao znatnog odjeka u stručnoj i široj kulturnoj javnosti.

Kao što je novopazarska likovna publika navikla otvranje ove izložbe biće u 19:30h u prostoru novopazarske galerije.