BEOGRAD – Gradjanska inicijativa SDP saopštila je danas da i dva meseca od ubistva njihovog lidera Olivera Ivanovića u Kosovskoj Mitrovici nemaju nikakvu informaciju dokle se stiglo sa istragom tog zločila niti šta su uradili istražni organi, osim što su ;predmet zbog složenosti ustupili Specijalnom tužilaštvu Kosova.”Skoro svakodnevno pokušavamo da stupimo u kontakt sa istražnim organima i kosovskom policijom ali ostajemo uskraćeni za odgovor. ;Obratili smo se i predstavnicima medjunarodne zajednice na Kosovu sa zahtevom da prate rad nadležnih istražnih organa radi sprovodjenja efikasnije istrage u pronalaženju izvršioca i nalogodavca ubistva Olivera Ivanovića”, navodi se u saopštenju.

Ta organizacija je navela da je Ivanovićevim saradnicima i članovima njegove porodice samo ostalo da prate, apeluju i da se nadaju da će ubica jednog dana biti otkriven. ;

Ivanović ;je ubijen iz pištolja sa šest metaka u ledja 16. januara u Kosovskoj Mitrovici ispred sedišta Gradjanske inicijative SDP čiji je bio lider.