Novi Pazar – Predsednik novoformiranog Mešihata Sandžaka, Hasib Suljević optužio je na konferenciji za novinare reisa IZS Seada Nasufovića i direktora novopazarskog muzeja Fuada Baćićanina za kreiranje atmosfere pritisaka, ucenje, pretnji imamima u Sandžaku.

“Ne samo on, mnogi imami i veroučitelji i pojedini džematlije (vernici) na područiju IZ Sandžaka u poslednjih nekoliko meseci. To su, Sead Nasufović i Fuad Baćićanin, imenom i prezimenom” rekao je Suljević.

On je kazao da je jedini greh pretučenog Nezir efendije u tome što je bio dosledan i nije prihvatio ucene i pretnje od pomenutih faktora da pogazi slobodno izraženu volju džematlija na nedavno održanim izbrima u IZ Sandžaka a na kojoj su, kako kaže izabrani “predstavnici u organe IZ Sandžaka od džemata pa sve do sabora” rekao je Suljević.

Predsednik novoformiranog Mešihata Suljević, apelovao je na nadležne organe da uzmu u obzir sve moguće opcije kada je ovaj slučaj u pitanju i da što pre obaveste javnost o rezultatima njihovih radnji.