Dodik: Slobodu RS treba da brani policija Srpske, kod Banja Luke otvoren kamp za obuku POLICIJE RS (ekskluzivni video)

SARAJEVO – Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik ponovio je danas da Srpska ima sva obeležja države i da će biti država.

On je to rekao prilikom svečanog otvaranja nove baze posebne policije u okolini Banjaluke, prenosi portal Glas Srpske.

“Našu slobodu treba da brani policija Srpske, a ne oružane strukture BiH koje rade protiv Srpske. Na njenoj satanizaciji radi i Obaveštajno-bezbednosne agencije (OBA). BiH funkcioniše antidejtonski i o tome se mora pričati. Sloboda Srpske zavisi od toga da li Srbi imaju državu jer kad god je nismo imali, stradali smo“, rekao je Dodik.

On je dodao da poslednjih godina sa nivoa BiH i spolja mnogi osporavaju i pokušavaju da ruše institucije Srpske, ali da u tome neće uspeti.

(Tanjug)

Kod Banjaluke otvoren Centar za obuku MUP RS

BANJALUKA – U Zalužanima kod Banjaluke danas je otvoren Centar za obuku MUP Republike Srpske, u koji je uloženo više od 3,3 miliona evra.

Centar su otvorii predsednik RS Milorad Dodik, premijerka Željka Cvijanović i ministar unutrašnjih poslova RS Dragan Lukač.

Prijemu povodom otvaranja Centra prisustvovali su i ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović i delegacija Glavne uprave MUP-a Ruske Federacije za Moskvu.

(Beta)