Beograd -Novinari Insajdera nisu dobili odgovore od predsednice Skupštine Maje Gojković i predsednika Odbora za administrativna pitanja Aleksandra Martinovića zbog čega izveštaj Anketnog odbora o zloupotrebama sredstava iz budžeta Srbije namenjenih Kosovu već četiri godine nije stavljen na dnevni red. Pitanja smo poslali juče, a pošto odgovore nismo dobili danas smo pokušali da im pitanje dana postavimo na radnom mestu – u Skupštini Srbije.

Međutim, do odgovora i njihovih izjava nije lako doći ni u Skupštini. Kako su nam rekli u kabinetu predsednice Skupštine, neophodno je da prvo pošaljemo mejl sa zahtevom za razgovor. Ipak, neizvesno je da li će nam i kada razgovor biti odobren s obzirom na to da, kako je službenica iz kabineta napomenula, ne postoji ustaljeni rok za sastanak jer sve zavisi od obaveza predsednice Skupštine.

Bez obzira na neizvestan rok, novinari Insajdera poslali su zahtev za kratak intervju sa Majom Gojković.

U današnjem razgovoru, iz kabineta predsednice Skupštine nisu nam naznačili kada ćemo i da li ćemo dobiti odgovore na juče postavljena pitanja.

Danas smo ponovo pozvali i predsednika Odbora za administrativna pitanja Aleksandra Martinovića. Martinović nije odgovorio na naš poziv, a nije se javio ni nakon naše molbe poslate SMS-om.

Kako su nam u pres službi Skupštine rekli, da bismo se sastali sa poslanikom iz poslaničkog kluba SNS-a, u kojem je Martinović, takođe moramo da imamo unapred zakazan razgovor.

Odgovor od Maje Gojković ne čekamo od juče, već dve i po godine

Inače, juče nije bio prvi put da smo pitali predsednicu Skupštine o razlozima zbog kojih izveštaj o zloupotrebama novca namenjenog Kosovu nije na dnevnom redu.

Kabinetu predsednice Skupštine poslali smo pitanja i u januaru 2016. godine, a zatim i dve nedelje nakon toga. Sva naša pitanja u vezi sa ovim izveštajem Anketnog odbora Skupštine Maja Gojković, bez ikakvog objašnjenja, uporno ignoriše.

Insajder.net