Službenici Uprave policije provjeravaju saznanja da se njihova koleginica, čiji identitet je poznat redakciji Dana, u podgoričkom lokalu „Mr. Stefan Braun” bavi poslovima nedostojnim službe. Naime, sumnja se da policajka iz Sektora granične policije radi na poslovima animiranja gostiju, a u opisu njenog posla je, između ostalog, i da pleše na šanku i tako animira goste kako bi trošili više novca.

Kao dokaz koji potkrepljuje ovu sumnju, prema saznanjima Dana, policiji su dostavljne fotografije sa Fejsbuk stranice navedenog lokala.

“Ta policajka nalazi se na više fotografija koje su javno objavljene tokom prva tri mjeseca tekuće godine, a na nekima od njih vidi se kako igra na šanku lokala. Na većini tih fotografija ona nosi kačket. Da se provjeravaju sumnje da službenica Sektora granične policije za novac radi u lokalu, u kojem, između ostalog, plesom animira goste”, Danu je potvrđeno iz Uprave policije.

Službenici nadležne službe u Upravi policije posjeduju saznanja da je policijska službenica angažovana u Sektoru granične policije izvjesno vrijeme angažovana u noćnom klubu „Mr Stefan Braun” u Podgorici na poslovima animiranja i zabavljanja gostiju. Dokumentacija o tome je već dostavljena Etičkom odboru radi odlučivanja da li je ona time prekršila Kodeks policijske etike.

Naveli su i da ova policajka nije dobila odobrenje nadležnih da radi kao igračica u lokalu. Kako Dan nezvanično saznaje, ona je početkom marta nadređenim uputila dopis u kojem je tražila odobrenje za obavljanje dopunskog posla.

(dan/cdm)