SREMSKA MITROVICA – Nova sezona Sportskih igara mladih (SIM) za region (Srbija, Hrvatska, BiH) počeće svečanim otvaranjem u Sremskoj Mitrovici 25. maja, saopšteno je danas na konferenciji za medije.

Generalni sekretar Sportskog saveza grada Sremske Mitrovice Nemanja Crnić rekao je da je sama ceremonija i sve što prati Sportske igre mladih velika stvar za grad.

“Ove igre treba da motivišu decu da se bave sportom, ne samo u takmičarskom smislu, već pre svega u rekreativnom i da sport shvate kao način života. Važno je da se druže i upoznaju”, rekao je Crnić.

Načelnik gradske Uprave za obrazovanje, kulturu i sport Ilija Nedić zahvalio se predstavnicima SIM, koji su ukazali veliku čast Sremskoj Mitrovici.

“Odlučili smo se za datum 25. maj, nekadašnji Dan mladosti, jer Sremska Mitrovica ima tradiciju ovog praznika. Sigurni smo da će taj datum biti pravi pokazatelj svega onoga čemu mi težžimo, a to je pre svega učešće mladih u sportu i društvenom životu. A posebno i negovanje tolerancije i poštovanje sa svim prijateljima iz regiona”, rekao je Nedić.

Predsednica SIM za Srbiju Ivana Jovanović istakla je da je veoma zadovoljna što će se Igre otvoriti baš u Sremskoj Mitrovici.

“Sigurni smo da ćemo svi zajedno napraviti jedan pravi spektakl, a sve u interesu dece. Potpuno smo svesni da će kompletna sportska i šira javnost 25. maja biti okrenuta ka Sportskim igrama mladih i Sremskoj Mitrovici. Sportske igre mladih su za svojih 21 godina postojanja okupili preko milion i dvesta hiljada dece i postale su ozbiljan brend. Igre su samim tim i najveća manifestacija amaterskog sporta u Evropi. I sigurna sam da ćemo ove godine oboriti rekorde”, istakla je ona.

Kao i prethodnih godina finale za Srbiju održaće se u julu u Beogradu, a regionalno finale u avgustu u Splitu.