Novi Pazar – Danas je, povodom nevremena koje je u subotu zahvatilo Novi Pazar, sastanak održao Gradski štab za vanredne situacije. Analizirana je trenutna situacija i formirana komisija koja će utvrditi nastalu štetu javlja Rtv Novi Pazar

Preko 20 domaćinstava i ustanova u Novom Pazaru pretrpelo je štetu od olujnog vetra u subotu. Vetar je podizao krovove i obarao stabla tako da će tek posle izveštaja komisije koju je Štab formirao za utvrđivanje stanja biti poznat stvarni bilans ove oluje koja nije zabeležena u ovim krajevima.

„Već u nedelju smo imali dosta posla, išli smo na nakoliko lokacija. Oštećeni su krovovi na Tehničkoj školi, na obdaništu na magistrali, na jednoj kući je odlomljen veliki lim koji je pao na drugu. Imali smo mnogo posla i videli smo sve veće štete i naložili smo Gradskoj čistoći da ukloni oborena stabla. Jutros smo hitno održali prvu vanrednu sednicu Štaba i u zaključcima naložili komisijama da odmah izađu na teren radi utvrđivanja štete“, kaže Naser Crnovršanin, načelnik Štaba za vanredne situacije.

Domaćinstvima koja su ostala bez struje danas je ponovo normalizovano snabdevanje, kažu iz Elektrodistribucije Novi Pazar. Posle izveštaja komisije za utvrđivanje štete i njegovog usvajanja pristupiće se, prema Zakonu o vanrednim sistuacijama, određivanju pomoći za oštećena domaćinstva.