NOVI SAD – Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević primio je ambasadora Turske u Srbiji Tanžua Bilgiča, a sa sastanka je poručeno da u Srbiji vlada dobra investiciona klima koja se odražava i na prisustvo turskih kompanija, kao i da bi ulaganje kompanija iz Turske trebalo više usmeriti i na region Vojvodine i Novog Sada, posebno u bolasti poljoprivrede.

Vučević je pozvao turske kompanije da uzmu učešće i na Međunarodnom poljoprivrednom sajmu na Novosadskom sajmu, i rekao da bi jedan od narednih zemalja-partnera Sajma mogla biti upravo Turska, navodi se u saopštenju Grada Novog Sada.

Zvaničnici su ocenili da će Grad i ambasada nastaviti sa dobrom saradnjom, kakvu već neguju Srbija i Turska na državnom nivou.

Sagovornici su posebno istakli prijateljske odnose Novog Sada i Burse, naglasivši da bi ta saradnja trebala da se intenzivira, s obrizom na sličnosti dva grada i već formirane veze.

Ambasador Tanžu Bilgič je posebno naglasio da pored kontinuirane ekonomsko-privredne saradnje, dve zemlje vezuju snažne istorijske veze, što bi trebalo istaći kroz apostrofiranje ključnih istorijskih tačaka i konkretnu turističku ponudu za turske turiste, a koja bi ukazivala na kulturno-istorijske znamenitosti i najznačajnije bitke koje su se odigrale na ovom podneblju kroz istoriju, zaključuje se u saopštenju.