BEOGRAD – Opozicioni poslanik Djordje Vukadinović izjavio je danas da se u Briselskom sporazumu eksplicitno navodi da će Zajednica srpskih opština (ZSO) biti formirana u skladu sa zakonodavstvom Kosova i uz autorizaciju kosovskog Ustavnog suda. ;

Na konferenciji za novinare u Skupštini Srbije, Vukadinović je rekao da se te odredbe nalaze na dokumentima koje su u Briselu potpisali Ivica Dačić i Aleksandar Vučić, i da je to moguće proveriti.

“To su gole činjenice, koje se lako mogu proveriti na dokumentima koja su objavljena, odnosno zaturena i na sajtu Vlade Srbije i na sajtu Kancelarije za Kosovo i Metohiju”, rekao je poslanik ;Poslaničke grupa “Nova Srbija – Pokret za spas Srbije”.

Vukadinović je rekao da se u tim papirima ni na jednom mestu ne pominje država Srbije.

“Nema ni ‘S’ od Srbije, dok se na najmanje četiri ili pet mesta pominje Kosovo. Ne samo to, nego se pominje i Ustavni sud Kosova kao instanca koja će autorizovati taj sporazum i dogovor o formiranju ZSO”, rekao je Vukadinović.

On je rekao da su to činjenice koje niko ne može demantovati, uprkos stalnim napadima predstavnika vlasti na opoziciju i uvredama na njihov račun. ;

“Ali ako nas ovako gnusno obmanjuju o stvarima koje su jako lako proverljive, šta li tek rade po pitanjima koja nisu tako dostupna i proverljiva”, upitao je Vukadinović.

(Beta)