BEOGRAD – Gej lezbejski info centar (GLIC) saopštio je danas u Beogradu da je Poverenica Srbije za zaštitu ravnopravnosti donela mišljenje da je direktor Fudbalskog kluba “Crvena zvezda” Zvezdan Terzić diskriminisao LGBT populaciju izjavom da u klub ne bi doveo igrača homoseksualne orijentacije.

Kako se navodi u saopštenju GLIC-a, Terzić nije osporio autentičnost svoje izjave u intervjuu jednom portalu, ali je dodao da je izjavu dao u svoje ime, da je tolerantna ličnost, da od igrača nikada nije tražio da se izjasne o seksualnoj orijentaciji, i da bi zaštitio svakoga ko bi se u tom smislu izjasnio.

“U toku postupka utvrdjeno je da Terzić kao direktor FK ‘Crvena zvezda9, ima faktički uticaj na politiku zapošljavanja, kao i da je sporna izjava preneta autentično. Zbog toga je Poverenica za zaštitu ravnopravnosti dala mišljenje da je izjavom da ne bi doveo igrača drugačije seksualne orijentacije, Terzić prekršio odredbe Zakona o zabrani diskriminacije”, naveo je Centar na čijem je čelu Predrag Azdejković.

Centar je preneo i da je Poverenica preporučila Terziću da se sastane s predstavnicima LGBT organizacija kako bi se upoznao s problemima te populacije, i da ubuduće vodi računa prilikom davanja izjava, odnosno da ne krši propise koji zabranjuju diskriminaciju.