SARAJEVO, 20. maja (Tanjug) – Predsedavajući Predsedništva BiH i lider SDA, Bakir Izetbegović, pozvao je danas tursku dijasporu da svojim glasovima podrži turskog lidra Redžepa Tajipa Erdogana, za kojeg je rekao da je božji poslanik na zemlji, na predstojećim predsedničkim izborima, te da budu uz Tursku i pobedu.

Izrazivši zadovoljstvo što u olimpijskoj Zetri vidi pomešane zastave Turske i BiH, Izebegović je prisutne pozdravio i poželeo im dobrodošlicu na turskom jeziku.

Izetbegović je istakao da svakih 100 godina Bog pošalje na Zemlju svog čoveka, božjeg poslanika, koji će jednom narodu vratiti veru.

“A kada ga pošalje onda mu treba i pomoći. A kad mu pomogne niko ne može da ga pobedi”, rekao je Izetbegović i dodao da je ime tog božjeg poslanika – Redžep tajip Erdogan.

Izetbegović je tursku dijasporu pozvao da budu na pravoj strani, da pomognu da prava strana prevagne, te dodao da malo nedostaje za to.

“Budite uz svog lidera, Tursku i pobedu”, poručio je Izetbegović.

Izetbegović je rekao da je i BiH imala svog poslanika, te da je to bio njegov otac Alija.

“Dugo smo i zajedno. I dobro smo živeli zajedno. I dobro smo se borili zajedno. Zadnji put Bošnjaci su branili Tursku kao svoju domovinu”, kazao je.

Poručivši da je sudbina Bošnjaka i Turaka ista, Izetbegović je rekao da su neki pokušali da ih razdvoje, da ih, kako je kazao, ostave bez vere, identiteta i ponosa.

“Mi smo imali Aliju Izetbegovića i ne može se objasniti kako smo uspeli uopšte da se odbranimo. A to je bilo moguće samo uz božju pomoć I uz veru u njega”, poručio je Izetbegović na 6. Kongresu Unije evropskih turskih demokrata u Sarajevu.

 

Izvor: Tanjug