BEOGRAD – Lider Liberalno demokratske stranke (LDP) Čedomir Jovanović ocenio je kao dobru odluku Ministarstva unutrašnjih poslova kojom je zabranilo okupljanje pristalica Srpske radikalne stranke na mestu gde Inicijativa mladih za ljudska prava danas organizuje festival “Mirdita, dobar dan!”.

Jovanović je ocenio da je jedini greh Inicijative taj što su se drznuli da u današnjem vremenu organizuju druženje mladih koji razgovaraju o kulturi, umetnosti, budućnosti.

Obaveza svakog pojedinca je da im u tome pruži podršku, jer odbrana slobode je nešto oko čega nema ni kompromisa ni razgovora.

“Nasilje na koje već nedeljema poziva Vojislav Šešelj izraz je njegove nemoći i želje da po svaku cenu okupira javni prostor, stalno praveći skandale i pozivajući na linč onih koji drugačije misle od njega”, naveo je Jovanović u saopštenju.

On je rekao da bi Šešelj trebalo da bude zbrinut u institucije koje bi vodile računa o njemu i njegovom ponašanju.

Festival “Mirdita, dobar dan!” je, kako je Jovanović ocenio, prilika da oni koji vode ovu zemlju pokažu drugačiji odnos prema pitanju saradnje i povezivanja Srba i Albanaca i zato je važno da otvaranju prisustvuju predstavnici republičke i gradske vlasti i podrže okupljanje mladih ljudi iz Prištine i Beograda.

Srpska radikalna stranka najavila da će večeras ipak održati sklup ispred Hrama Svetog Save.

 

Izvor: Beta