Podgorica – Osnovni sud u Ulcinju potvrdio je optužnicu Osnovnog državnog tužilaštva u tom gradu podignutu protiv službenice granične policije Vesne Todorović i njene ćerke Karnele Šćekić javio je portal CDM.

Todorović se tereti za zloupotrebu službenog položaja, falsifikovanje isprava i nedozvodljeno korišćene ličnih podataka, a njena ćerka zbog krivičnog dela falsifikovanje isprave u saizvršilaštvu.
Prema optužnici, one su u junu prošle godine u Ulcinju, nabavile lažni pasoš turskom državljaninu Aydi Cetinu, koji je u toj državi evidentiran kao osoba koja se bavi falsifikatima i trgovinom migrantima.

Cetin je koristio lažno ime Ozer Ercan, a od Todorović i Šćekić je tražio da mu pasoš dostave u Turskoj, što je u njihovoj međusobnoj komunikaciji označeno kao operacija “Papir”.

Šćekić je pasoš predala 10. juna, i u ime te usluge primila novac u dva navrata. Istog dana je primila tri hiljade eura, koji je lično preuzela, dok je 6. jula preuzela ostatak novca, u iznosu od dvije hiljade eura koji je preuzela preko “Western Uniona”.

Todorović je, kao zaposlena u Sektoru granične policije, zloupotrebom službenog položaja sebi i ćerki nelegalno pribavila novac.

“Tako što je fotografisala službene aplikacije sa fotografijama bezbjednosno interesantnih lica i detaljima sa podacima njihovih dokumenata – matični broj, broj pasoša, rok važenja, ulazak i izlazak iz države”, piše u optužnici.