BEOGRAD – Policija Kosova saopštila da je sinoć u Starom Grackom kod Lipljana poduzela sve neophodne radnje u skladu sa ovlašćenjima kako bi zaustavila sukob i tom prilikom uhapsila dve osobe M.M. (29) i F.S. (19).

Sinoć je u selu Staro Gracko došlo do sukoba Srba i Albanaca a prilikom intervencije policije povredjeno troje Srba, od kojih je dvoje dece zadobilo povrede od biber spreja.

Policija je navela da je u Starom Grackom došlo do svadje nekoliko osoba, zbog čega je posle dobijene informacije izašla na mesto dogadjaja i suočila se s nasiljem i agresivnim ponašanjem osumnjičenih.

Osumnjičene osobe su puštene na slobodu posle ispitivanja i protiv njih je iniciran slučaj za nanošenje lakih telesnih povreda, navodi policija, prenosi Radio slobodna Evropa.

Potpredsednik Vlade Kosova i ministar za zajedice i povratak Dalibor JevticI ocenio je da je incident na seoskom igralištu kada su lokalni Albanci napali deca mladjeg uzrasta “opasna provokacija”.

Jeftić je naveo da je tražio odgovornost policajaca koji su se našli na licu mesta i koji nisu adekvatno reagovali vecI su ugrozili i bebu koja se našla u naručju majke, upotrebom biber spreja.

Na incident je reagovala i Kancelarija za Kosovo i Metohiju u Vladi Srbije navodeći da je prekomerna upotreba policijske sile dovela do povredjivanja troje srpskih meštana.

 

Izvor: Beta