BEOGRAD – Predsednik Srpske radikalne stranke (SRS) Vojislav Šešelj izjavio je danas da je spreman da preuzme na sebe obnovu postupka u kome su pripadnici nekadašnje Jedinice za specijalne operacije Resora državne bezbednosti Milorad Ulemek Legija i Zvezdan Jovanović osudjeni na 40 godina zatvora zbog ubistva premijera Srbije Zorana Djindjića 2003.

Šešelj je novinarima uoči posete Ulemeku u požarevačkom zatvoru Zabela rekao da SRS ima “jake argumente” za reviziju postupka za ubistvo Djindjića, naročito kako je rekao, kada je reč o Jovanoviću.

“Obojica (Ulemek i Jovanović) su tražila da dodjem. Kontaktirao sam sa njihovim advokatima i preuzeo bih na sebe da teram obnovu postupka pošto imamo jake argumente, pogotovu za Zvezdana a onda na tome sve pada”, kazao je lider radikala.

Šešelj je naveo da je Jovanović saslušavan pod batinama i da ništa nije priznao, već da je tek posle pretnji da će mu likvidirati ; porodicu pristao da potpiše sve što je “lično izdiktirao general Rodoljub Milović”.

“Pošto nije bio prisutan advokat, to ništa nije bilo validno. Onda su našli advokaticu Vesnu Radomirović koja je pristala da potpiše kao da je bila prisutna saslušanju iako nije bila nijednog minuta tu. Na tome sve mora da padne, a posle ćemo videti kako je Nata Mesarović režirala i zašto su dosmanlije streljale Dušana Spasojevića i Mileta Lukovića Kuma”, kazao je Šešelj.

 

Izvor: Beta