SREMSKA MITROVICA – Potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović, koji je danas obišao Policijsku upravu u Sremskoj Mitrovici, istakao je da je ta uprava ostvarila značajne rezultate u zapleni narkotika i rasvetljavanju krivičnih dela i poručio da bezbednost građana mora uvek da bude na prvom mestu svakom policajcu.

„Dobar rad policajaca Policijske uprave u Sremskoj Mitrovici, koji su u prethodnoj godini očuvali javni red i mir i za gotovo duplo povećali procenat rasvetljavanja krivičnih dela, pokazuje da su i načelnik i ljudi koji rade na terenu ozbiljno posvećeni bezbednosti građana“, rekao je Stefanović, ističući da je na teritoriji ove uprave od početka godine do danas zaplenjeno oko 70 kilograma narkotika, saopštio je MUP.

Ministar je razgovarao i sa policijskim službenicima policijskih stanica Ruma, Inđija, Stara Pazova, Šid, Pećinci i Irig, koje su u sklopu pomenute policijske uprave.

Stefanović je, zajedno sa ministrom poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Branislavom Nedimovićem, prisustvovao i primopredaji vozila, motocikala, čamca i prateće opreme, koju je opština Sremska Mitrovica donirala policiji.

„Dobra saradnja lokalne samouprave u ovom gradu sa policijskom upravom pokazatelj je da i opština brine o javnom redu i miru i o tome da bezbednosna situacija na ovoj teritoriji bude najbolja moguća. Za očuvanje bezbednosti od velikog je značaja i nabavka novih tehnologija. Zato hoćemo da policijske stanice budu modernizovane, da video nadzor u školama, vrtićima i na saobraćajnicama bude nešto što je uobičajena stvar, kako bi policajci u što kraćem roku mogli da reše krivična dela“, rekao je Stefanović.

Ministar je obišao i taktičko – tehnički zbor na kome su, u okviru projekta policija u zajednici, građani, posebno najmlađi, na platou ispred Policijske uprave mogli da se druže sa pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova i da se upoznaju sa opremom i tehnikom.

„Ovo je dobra prilika da se građani upoznaju sa policajcima, jer koncept policije u zajednici nije mrtvo slovo na papiru. Taj koncept može biti aktivan samo ako građani dobro znaju šta policija radi i ako imaju poverenja, a verujem da imaju razloga za to ukoliko je policija aktivna u obilasku, patrolama i razgovoru sa građanima, kao i suzbijanju svih oblika kriminaliteta“, naveo je Stefanović.

On je istakao i da je cilj Vlade Srbije da se Sremska Mitrovica i

sve druge opštine na teritoriji Sremskog okruga ekonomski razvijaju, kao i da Sremska Mitrovica bude destinacija i za turiste, koji u Srbiju dolaze brodovima.

Gradonačelnik Sremske Mitrovice Vladimir Sanader istakao je da lokalna samouprava ima dobru saradnju sa Policijskom upravom i da obezbeđuje određena tehnička sredstva u cilju unapređenja bezbednosti građana.

„Nadam se da će naši građani biti bezbedniji i ujedno ih pozivam da probamo svi zajedno da poštujemo pravila kako bi policajci imali što manje posla“, rekao je Sanader.

U Skupštini grada Sremska Mitrovica održana je i svečanost na kojoj su uručene nagrade najboljim malim autorima na području Srema na literarno-likovnom konkursu, koji je organizovan u okviru predmeta Osnovi bezbednosti dece, koji pohađaju učenici četvrtog i šestog razreda osnovnih škola.