Naslovna srbija Beograd Rožajskoj grupi 56 godina zatvora zbog šverca heroina! Ugljanin osuđen za transport,...

Rožajskoj grupi 56 godina zatvora zbog šverca heroina! Ugljanin osuđen za transport, Sijariću 10 godina

BEOGRAD – Apelacioni sud u Beogradu pravosnažno je osudio na 12 godina zatvora Rahmija Jenera (68) iz Rožaja kao vođu međunarodne grupe švercera heroina iz Turske i Bugarske, a petoricu njegovih saradnika na kazne od šest do 10 godina zatvora.

Ovom odlukom odbijene su sve žalbe i potvrđena je presuda Specijalnog suda u Beogradu kojim su pripadinci ove grupe osuđeni zbog krivičnog dela neovlašćene proizvodnje i stavljanje u promet opojnih droga.

Jasin Jener, Mehmet Fejzioglu i Munir Sijarić provosnažno su osuđeni na po 10 godina zatvora, Sead Ugljanin na osam godina, a Dževat Ramić na šest godina zatvora.

Istom odlukom naloženo je oduzimanje više od 5.2 kilograma heroina od Ramića i preko 14, 9 kilograma heroina od Ugljanina.

Prema Rahmi Jeneru, Sijariću, Ramiću i Ugljaninu je izrecena je i mera bezbednosti oduzimanje predmeta pa će im biti trajno oduzet novac, mobilni telefoni i jedno motorno vozilo.

Rahmi i Jasim Jener, Fejzioglu, Sijarić i Ramić su osuđeni jer su od avgusta do decembra 2015. godine u sastavu grupe čiji su pripadnici bili i druga NN lica u medunarodnim razmerama na teritoriji Republike Srbije, Republike Bugarske i Republike Turske neovlasćeno radi prodaje kupovali, drzali i prenosili supstancu heroin.

Ugljanin je osuđen jer je neovlaćeno radi prodaje prenosio heroin, navodi se u presudi.

Istom presudom pravosonažno je oslobođena Silvana Mijić od optuzbe da je kao član ove grupe drzala i prenosila i neovlasćeno prodavala veće količine heroina.

(Novosti)

Exit mobile version