PARIZ/BEOGRAD) – Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas u Parizu ;da Evropa ima mnogo svojih problema i da neće sva pažnja biti usmerena na Zapadni Balkan, ističući da Srbija i čitav region treba da počnu da rade sami za sebe.

Vučić je novinarima posle ;učešća na godišnjem sastanku Evropskog saveta za medjunarodne odnose (ECFR) rekao da se založio za uspostavljenje jedinstvenog tržišta Zapadnog Balkana i da se napravi jedinstven sistem ;subvencija za investitore koji dolaze na to regionalno tržište.

“Moja ideja danas, koja je pozdravljana od mnogih, je da počnemo da radimo za sebe. Na Balkanu je, za razliku od ostalih bio drugačiji pristup – uglavnom su svi gledali kako koga da sapletu, a moja želja i moj pristup je da pomažemo jedni drugima i da sami razmišljamo o svojoj budućnosti. Moja ideja je da počnemo da radimo za sebe na Balkanu”, rekao je Vučić.

Predsednik Srvije je rekao da Evropa ima probleme i na spoljnom i na unutrašnjem planu, kao što su Bregzit, odnosi sa američkim predsednikom Donaldom Trampom i SAD kao nedovoljno jasno definisane, probleme sa Rusijom i Turskom, dodavši da pored svih tih problema nije moguće da se neko bavi Zapadnim Balkanom na dnevnom nivou.

“Zato mi treba da se bavimo sobom. (…) Kada mi budemo bili bolji, više će nas želeti u EU”, kazao je Vučić.

(Beta)