BEOGRAD – Vlasnik beogradske kafane “Čukarički san” došao je na originalnu ideju da za stolom postavi skulpturu predsednika Srbije i lidera Srpske napredne stranke Aleksandra Vučića, piše sutrašnji Danas.

“Nikakva provokacija nije u pitanju. Ideja da skulpturu predsednika Srbije postavim u kafani bila je marketinške prirode. I pokazala se kao čist pogodak”, kaže Zvezdan Pejović, vlasnik kafane “Čukarički san”, gde na čelu centralnog stola sedi Aleksandar Vučić, od gipsa.

Pejović nije reklamirao svoj objekat, ali slike gostiju zagrljenih sa predsednikom zaživele su na društvenim mrežama, pa se o ovoj kafani uveliko priča u Beogradu, a i šire.

“Reakcije gostiju kada ga vide su podeljene kao i mišljenja o njemu. Neki se oduševe i pritrčavaju da ga zagrle i izljube, drugi ljutito pljunu na pod”, priča Pejović. On prepričava zgodu kada su u kafanu ušla dva naprednjaka i videvši Vučića stali su mirno na sred kafane.

“Tek kad su došli sebi i videli da je u pitanju skulptura, rekli su mi ‘al si nas odsekao. Mislili smo da je stvarno komandant”, navodi Pejović.

On dodaje da ima onih koji mu stavljaju rogove, a devojke bi često da mu sednu u krilo i da se slikaju.

“To nije dozvoljeno. Voleli ili ne voleli Vučića, funkcija predsednika mora da se poštuje”, kaže Pejović, a prenosi list Danas.

(Beta)