BEOGRAD – Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je da će sutra predstaviti novo rešenje za penzije, kojim će svi penzineri i oni sa visokim i niskim primanjima, biti zadovoljni.

“Rešili smo pitanje penzija na najbolji mogući način”, rekao je Vučić posle sastanka sa izvestiocem Evropskog parlamenta za Srbiju Dejvidom Mekalisterom, ali nije otkrio detalje.

On je poručio penzinerima da “dobro slušaju” sutra njegovo i obraćanje premijerke Ane Branbić, jer će svi videti kako se težak rad i trud isplatio.

Vučić je kazao da je u prvom kvartalu ove godine Srbija četvrta zamelja u Evropi po ostvarenom privrednom rastu od 4,5 odsto.

Istakao je da su isti privredni rast, ili malo veći ostvarile još i Madjarska, Češka, Poljska i Rumunija.

Vučić je na konferenciji za medije, rekao da “nema šta da doda, niti da oduzme”, oceni i kritikama Dejvida Mekalistera o stanju vladavine prava u zemlji.

“Tačno je da mnogo toga treba da uradimo na polju vladavine prava, a još jedno važno pitanje je o medijskim slobodama koje smo pokrenuli i za koje verujem da će biti rezultata u budućnosti”, kazao je Vučić.

On je ponovio da je veliki problem za Srbiju za njen evropski put, rešavanje odnosa Beograda i Prištine, i to “ne zato što je neko nešto obećao, već zato što je neko dovoljno odgovoran da razmišlja o budućnosti Srbije”.

Vučić je istakao da je u svakom trenutku spreman da razgovara sa Albancima o postizanju sporazuma, za koje je naveo da “imaju hrabrosti i drskosti, ali i nečiju podršku da ne ispunjavaju svoje obaveze”.

Prema njegovim rečima, 80 odsto gradjana se zalaže za zamrznuti konflikt, zbog čega će kako je najavio, nastojati da ih uveri da to nije dobro rešenje za budućnost zemlje.

“Neću donositi odluku protiv našeg naroda, već želim da ih ubedim da nam je mir mnogo važniji”, rekao je Vučić.

 

Izvor: Beta