Naslovna ISTAKNUTO GOREO JE NOVI PAZAR! Baklje, Turske zastave, kolone vozila! Slavila se pobeda...

GOREO JE NOVI PAZAR! Baklje, Turske zastave, kolone vozila! Slavila se pobeda Erdogana! (video(

NOVI PAZAR – Pobeda predsednika Turske Recepa Tayyipa Erdogana i Saveza Stranke pravde i razvoja (AK Parti) i Partije nacionalnog pokreta (MHP) na predsedničkim i parlamentarnim izborima proslavljena je večaras i u Sandžaku, javlja Anadolu Agency (AA).

 

Izborni proces u Turskoj građani Sandžaka su pratili s velikim interesovanjem. Objavljivanje rezultata izbora je praćeno u kafićima, klubovima i domovima građana.

Nakon saopštavanja prvih preliminarnih rezultata izbora, noseći bošnjačke i zastave Turske te AK Patije na ulice Novog Pazara je izašao veliki broj građana. U centru grada, uz zvuke sirena i puštanje turske muzike, formirana je kolona vozila.

U centru grada oko 22 sata okupilo se nekoliko stotina građana koji su uz slavlje i vatromet proslavili pobjedu Erdogana i Saveza Stranke pravde i razvoja (AK Parti) i Partije nacionalnog pokreta (MHP). Tokom slavlja, gde su prisustvovali pretežno mladi Novopazarci obratili su se predstavnici SDA Sandžaka i Sandžačke demokratske partije, odbornici u lokalnom parlamentu, Nafilj Sejdović i Senada Leković.

Oni su i ime građana, i partija koje čine većinu u lokalnom palamentu Novog Pazara uputili čestitke.

“Taj čovjek (Erdogan) je ne samo čovek koji je faktor bezbednosti i bratstva i međusobnog razumevanja samo kod nas i na Balkanu, nego i u celom svetu”, istakla je Leković podsetivši na infrastrukturne projekte u Novom Pazaru i Sandžaku koji su započeti donacijama Turske, nakon posete Erdogana Novom Pazaru u oktobru 2017. godine.

Šef odborničkog kluba SDA u parlamentu Novog Pazara Nafilj Sejdović je uputio čestitke Erdoganu i turskom narodu, kazavši da ova pobeda znači stabilnost, dalji napredak i pozicioniranje Republike Turske među najjačih deset država sveta.

“Bošnjaci Sandžaka su još od pre petnaest godina prepoznali politiku Recepa Tayyipa Erdogana, a naša dijaspora u Turskoj je dala veliki značaj toj pobedi. Ova pobeda će svima nama doneti mnogo blagodati”, poručio je Sejdović.

Praćenje izbornog procesa i slavlje organizirano je u Tutinu, Sjenici i drugim sandžačkim mestima.

Exit mobile version