BRISEL – Za sada još nema datuma za ;naredni sastanak predsednika Srbije i Kosova Aleksandra Vučiča i Hašima Tačija o naporima za normalizaciju odnosa i postizanje pravno obavezujućeg sporazuma, ali su kontakti u toku a stručna služba i timovi su medjusobno stalno na vezi.

To je dans za agenciju Beta izjavila portparolka visoke predstavnice EU Maja Kocijančič, povodom jutoršnje izjave zvaničnika u Beogradu da se dijalog nastavlja i da ;će se i datum znati danas ili sutra.

Upitana o novoj rundi dijaloga na tehničkom nivou posle informacija iz Prištine da je šef delegacije Kosova u tehničkom dijalogu sa Srbijom Avni ;Arifi ;odbio poziv EU da ; 7. i 8. juna u Briselu učestvuje na sastanku koji je trebalo da se fokusira na Zajednicu opština sa srpskom većinom (ZSO), Kocijančič je rekla da takav sastanak ; nije ni bio zakazan.”Nikada nismo rekli da je za danas zakazan takav sastanak, a dijalog na tehničkom nivou se nastavlja”, navela je.

Kocijančič je ponovila da visoka predstavnica EU Federika Mogerini redovno lično izveštava države članice EU o dijalogu Beograd-Priština na zasedanjima Saveta ministara Unije, dok njen tim obaveštenja o toku dijaloga daje predstavnicima članica EU i u okviru raznih radnih grupa Saveta EU.

(Beta)