BEOGRAD – Predsednik Saveza Srba iz regiona Miodrag Linta kaže da je poznato da bošnjački političari ruše dejtonsku BiH, te oštro kritikuje Denisa Zvizdića, predsedavajućeg Saveta ministara BiH, zbog toga što je napao Milorada Dodika da svojim izjavama dovodi u pitanje opstanak i celovitost BiH.

U izjavi za medije Linta kaže da je dobro poznato da dejtonsku Bosnu i Hercegovinu ruše upravo bošnjački političari stalnom time što žele da unište Republiku Srpsku i stvore unitarnu i centralizovanu BiH.

Navodi i brojne primere kršenja Dejtonskog sporazuma, kao i da je veliki broj nadležnosti koje je RS imala po Dejtonskom sporazumu prenet na BiH.

Linta kaže i da je veliki broj ustanova, institucija i agencija osnovan mimo Dejtonskog sporazuma, a da Ustavni sud svoje odluke donosi preglasavanjem na štetu Srba.

Takođe, kako kaže, Dejtonsku BiH ruše bošnjački političari koji u javnosti zastupaju besmislene i lažne teze o agresiji Srba na BiH i genocidu nad Bošnjacima.

Linta smatra da je licemerno da se upravo Zvizdić zalaže za teritorijalni integritet BiH, a da istovremeno njegov partijski šef Bakir Izetbegović smatra da je BiH već trebalo da prizna lažnu državu Kosovo.