Nova Varoš – Novovaroški Dom zdravlja dobio je novo terensko vozilo “Dačia daster” vredno 1,8 miliona dinara. Novac za kupovinu auta obezbedila je lokalna samouprava iz svog skromnog budžeta.

Džip “Dačia daster” osmo je po redu vozilo koje je dobio Dom zdravlja u poslednjih pet godina. Pre njega u ovu zdravstvenu ustanovu stigla su sanitetska vozila zahvaljujući sredstvima Ministarstva zdravlja, Ministarstva pravde, ZC Užice, opštine Nova Varoš i drugih donatora. Prema rečima direktora Doma zdravlja dr Branka Popovića, ovo je samo nastavak kontinuiranog ulaganja u ovdašnje zdravstvo.

Terensko vozilo namenjeno je poboljšanju zdravstvene zaštite stanovništva u seoskom područiju i biće korišteno za službu patronaže i službu kućne nege, kao i za terenski rad lekara.

– Pored kupovine auta, opština je pomogla u ovoj godini da nabavimo vrednu medicinsku opremu kojom je poboljšana zdravstvena zaštita naših pacijenata. Tokom leta, biće izgrađen novi parking prostor koji će biti smešten ispod zgrade gde se nalaze službe pedijatrije, ginekologije i stomatologije. Radi se i projekat za rekonstrukciju krova nastarije zgrade u bolničkom krugu gde je smeštena služba opšte prakse i labaratorija – kaže direktor Doma zdravlja i narodni poslanik dr Branko Popović.

Predajući ključeve od novog auta prvi čovek opštine Radosav Vasiljević je kazao da je u bužetu za pomoć ovdašnjem zdravstvu namenjeno pet miliona dinara.

– Nova Varoš je grad koji je smešten na nadmorskoj visini većoj od hiljadu metara i u njemu živi više od 5000 hiljada penzinera i starih čiji su domovi uglavnom u selima. Zbog same konfiguraije terena i lakšeg pristupa pacijentima odlučili smo se da za nabavku terenskog vozila za Dom zdravlja. To će, nadamo se omogućiti lekarima da brže stignu do građana kojma je pomoć potrebna, naročito tokom zime kada su veliki snegovi – istakao je Vasiljević i dodao da će opština nastaviti i dalje da ulaže u zdravstvo.

Sredstvima Ministrastva zdravlja na zgradi isturenog odeljenja užičke Opšte bolnice u Novoj Varoši urađena je zamena stolarije i rekonstrukcija krova a u planu su i drugi građevinski radovi na zgradi.

indeksonline.rs mreža – PP Media