Više tužilaštvo u Beogradu podiglo je juče novu optužnicu protiv Zorana Marjanovića, kojom ga tereti da je ubio suprugu Jelenu Krsmanović. Marjanović je ponovo optužen za teško ubistvo, ali je u optužnici ovog puta i svedočenje Zoranove i Jelenine ćerke.

Prema saznanjima medija, optužnica koja je juče stigla u Viši sud u Beogradu dopunjena je iskazom male Jane, Zoranove i Jelenine ćerke. Takođe, prikupljeni su novi dokazi koji su potvrdili sumnje tužilaštva i policije da je Marjanović ubio svoju suprugu 2. aprila 2016. godine na nasipu u Crvenki.

Prema optužnici Marjanović se sa sada pokojnom suprugom i maloletnom ćerkom Janom 2. aprila 2016. godine oko 17 sati dovezao na nasip u Borči. Jelena je otišla da trči, a on je ostao sa ćerkom. Međutim iskoristivši Jelenino poverenje Zoran ju je namamio da se spuste u podnožje nasipa na kanalu, dok je dete ostalo na nasipu, navodi se u optužnici.

Kada su se spustili do kanala Zoran je Jelenu najpre ubo oštrim predmetom u glavu i u desni lakat, nakon čega je Jelena počela da beži travnatom površinom. Tada je, prema optužnici, izgubila patiku i mobilni telefon kao i gumicu kojom joj je bila vezana kosa.

Međutim Marjanvić ju je sustigao, strgao joj je gornji deo trenerke, a potom opet zadao više udaraca u glavu, nanevši joj višetruke prelome lobanje, nakon čega ju je potopio u kanal. Pre smtri Jelena je udahnula vodu iz kanala.

Indeks online /Foto: MUP