BEOGRAD – Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ocenio je danas da održavanje festivala “Mirdita, dobar dan” u Beogradu pokazuje demokratski kapacitet Srbije ali i “razliku izmedju nas i privremenih institucija u Prištini”.

Odgovarajući na pitanja novinara posle skupa “Podrška žrtvama i svedocima krivičnih dela u Srbiji”, Vučić je kazao da je ponosan što je Beograd kako je rekao, slobodan i kosmopolitski grad.

“Da li vi mislite da treba da radimo isto što i oni u Prištini koji se plaše prikazivanja filma Borisa Malagurskog, koji se plaše drugačijeg stava ljudi koji ne misle kao oni? Mi se ne plašimo ničijih reči i argumenata”, kazao je predsednik Srbije.

Navodeći da su ga verbalno napali i oni koji podržavaju održavanje festivala “Mirdita, dobar dan” u Beogradu i protivnici takvog skupa, Vučić je kazao da mu nije problem da sluša uvrede.

“Zar nije prirodno da možemo da kažemo da nemamo strah od tudje reči? Beograd je slobodan, kosmopolitski grad za razliku od vas u Prištini koji se tresete od straha zbog filma o zločinima nad Srbima ili onih na zapadu koji sebi ne mogu da objasne zašto su priznali Kosovo”, kazao je Vučić.

 

Izvor: Beta