Na društvenoj mreži Facebook širi se ideja da novac, za koji je predsednik Vučić izjavio da su nagrada za fudbalere, bude prosleđen za ljude koji se u Srbiji leče putem SMS poruka.

Tvorac ideje, Srđan Vlatković je na svom Facebook profilu postavio objavu o doniranju deset miliona evra upravo ljudima koji se leče, a kojima država nije obezbedila novac za lečenje, kao i za druge humanitarne akcije.

„Kako je zvanično saopšteno, u slučaju da naša fudbalska reprezentacija osvoji titulu šampiona na Svetskom prvenstvu u fudbalu, za nagradu je obezbeđeno 10 miliona EUR. S obzirom da naši fudbaleri nisu uspeli u tom poduhvatu, moja želja je da promovišem ideju i inicijativu da se taj novac preusmeri i uplati za sve one koji u Srbiji prikupljaju novac za lečenje putem SMS poruka i drugih humanitarnih akcija. Svestan sam koliko ova ideja može delovati naivno i previše optimistično, ali sam svakako odlučio da pokušam. Vas molim da ukoliko ste u mogućnosti pomognete tako što ćete ideju podeliti na bilo kojem od vaših medija. Moja velika želja je, takođe, da o ovoj inicijativi na bilo koji način budu upoznati i naši fudbaleri. To bi takođe bila velika pomoć“, naveo je Vlatković na društvenoj mreži Facebook.

danas.rs /Foto: Fonet/AP