Naslovna EXTRA Nagradu za fudbalere od 10 miliona evra preusmeriti za lečenje bolesnih

Nagradu za fudbalere od 10 miliona evra preusmeriti za lečenje bolesnih

Na društvenoj mreži Facebook širi se ideja da novac, za koji je predsednik Vučić izjavio da su nagrada za fudbalere, bude prosleđen za ljude koji se u Srbiji leče putem SMS poruka.

Tvorac ideje, Srđan Vlatković je na svom Facebook profilu postavio objavu o doniranju deset miliona evra upravo ljudima koji se leče, a kojima država nije obezbedila novac za lečenje, kao i za druge humanitarne akcije.

„Kako je zvanično saopšteno, u slučaju da naša fudbalska reprezentacija osvoji titulu šampiona na Svetskom prvenstvu u fudbalu, za nagradu je obezbeđeno 10 miliona EUR. S obzirom da naši fudbaleri nisu uspeli u tom poduhvatu, moja želja je da promovišem ideju i inicijativu da se taj novac preusmeri i uplati za sve one koji u Srbiji prikupljaju novac za lečenje putem SMS poruka i drugih humanitarnih akcija. Svestan sam koliko ova ideja može delovati naivno i previše optimistično, ali sam svakako odlučio da pokušam. Vas molim da ukoliko ste u mogućnosti pomognete tako što ćete ideju podeliti na bilo kojem od vaših medija. Moja velika želja je, takođe, da o ovoj inicijativi na bilo koji način budu upoznati i naši fudbaleri. To bi takođe bila velika pomoć“, naveo je Vlatković na društvenoj mreži Facebook.

danas.rs /Foto: Fonet/AP

Exit mobile version