Kamen temeljac za izgradnju hotela “Merkur Palas”, novog objekta Specijalne bolnice “Merkur” u Vrnjačkoj banji, postavljen je danas u prisustvu predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Kamen temeljac su postavili ministar zdravlja Zlatibor Lončar i direktor bolnice Dejan Stanojević, a prisustvovala je i ministarka saobraćaja, gradjevinarstva i infrastrukture Zorana Mihajlović, kao direktor Koridora Srbije Zoran Babić koji potiče iz tog grada.

Budući hotel, čija će izgradnja koštati oko četiri miliona evra, prostiraće se na površini od 6.500 kvadratnih metara, a sadržaće 58 soba i apartmana.

“Merkur Palas” biće namenjen za pružanje usluga zdravstvenog turizma, te će u svom kompleksu sadržati i wellneš i Spa centar – sa otvorenim i zatvorenim bazenom, masažama i tretmanima, fitneš centar, estetsku medicinu, multifunkcionalnu salu, medicinski blok sa kompletnom dijagnostikom i terapijama.

Iz specijalne bolnice “Merkur” kažu da je ovo značajan trenutak za Vrnjačku banju, jer će obeležiti početak stvaranja novog turističkog kompleksa kakav još ne postoji u banji.

Vizija bolnice je, navode, da postanu lideri u pružanju usluga zdravstvenog turizma ne samo u zemlji, već i u regionu, a to će, kažu, izgradnja tog modernog i luksuznog objekta doprineti.

Za realizaciju ovog projekta, kako se navodi, dobijena je podrška državnih institucija, što ukazuje na njegov značaj za državu Srbiju.

Navodi se da je Specijalna bolnica Merkur u prethodnoj deceniji uložila značajna sopstvena sredstva u modernizaciju opreme, postojećih i izgradnju novih objekata.

Dodatni sadržaji uključiće wellneš i Spa centar (koji će se prostirati na 1.000 m2 sa otvorenim i zatvorenim bazenom, masažama i tretmanima), fitneš centar, estetsku medicinu, multifunkcionalnu salu, medicinski blok sa kompletnom dijagnostikom i terapijama, sa svim pratećim sadržajima jednog savremenog spa i medicinskog centra.

Novi objekat finansiraće se delom iz sopstvenih sredstava, a delom iz kreditnih sredstava, za šta postoje ekonomska opravdanost i neophodne saglasnosti, tako da će poslovanje ustanove funkcionisati nesmetano.

Nakon toga, Vučić će prisustvovati svečenoj akademiji na platou ispred Crkvenog broda.