Budvanin Božidar Filipović (53) uhapšen je zbog sumnje da je pištoljem pretio gostima u kafiću MTV u Petrovcu, a Igor Vukotić (26) iz Budve i strana državljanka Enisa Šuntić (23) su uhapšeni zbog sumnje da su mu pomagali nakon izvršenja krivičnog dela, saopšteno je iz Uprave policije Crne Gore.

“U noći između 16. i 17. avgusta građani su obavestili policiju u Budvi da se u ugostiteljskom objektu MTV na šetalištu u Petrovcu nalazi osoba koje poseduje oružje, i da prijeti gostima u tom lokalu. Službenici CB Budva su izašli na lice mesta i nakon što su ustanovili da
nema povređenih, a u službene prostorije doveli su Božidara Filipovića i Igora Vukotića obojicu iz Budve, i Enisu Šuntić (23), stranu državljanku rođenu u Beranama”, naveli su u Policiji.

Utvrđeno je da je Filipović tada kod sebe imao pištolj marke “Pietro Beretta”, sa okvirom u kojem se nalazilo 13 metaka cal. 9 mm, od kojih je jedan metak bio u cevi, a kojim je u više navrata pretio osoblju i gostima, okrećući cev pištolja u njihovom pravcu, pri čemu je lomio čaše i flaše u bašti i unutar objekta.

“Sumnja se da je Enisa Šuntić pre dolaska policije uzela pištolj od Filipovića i stavila u svoju torbu nakon čega ga je predala Vukotiću tražeći od njega da ga skloni, što je on i učinio, sakrivajući ga u hidrant, u garaži stambene zgrade u kojoj Vukotić stanuje”, ističu u Policiji.

Policijski službenici su, na mestu na kojem je bio sakriven, pronašli i izuzeli pištolj.

“O svemu je obavešten nadležni državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Kotoru. Nakon sprovođenja tužiocu uz krivičnu prijavu i saslušanja kod tužioca, lica su privedena sudiji za istragu Osnovnog suda u Kotoru koji im je odredio pritvor do 30 dana nakon čega su sprovedeni u ZIKS”, zaključuje se u saopštenju Uprave policije.


indeksonline.rs/CdM