BEOGRAD – Evo Hašim Tači pozdravlja izjavu Angela Merkel da nema promena granica na Zapadnom Balkanu, izjavio je ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić.

“Kakav licemer. Prvo je oružjem, nasiljem i zločinima rušio granice Srbije, a sada je za nemenjanje granica. Kojih granica? Kada je to postojala granica između Srbije i Kosova?”, rekao je Dačić za Tanjug.

Jednostrano je, kako dodaje, proglasio takozvanu državu, proterao više od 200 hiljada Srba i sada nikom nista.

“I ja sam za nepromenjivost granica nasilnim putem, ali od kada počinjemo da računamo da važi taj princip? Prvo ste razrušili granice Srbije, a sada ste se setili da nema više promene granica”.

Ističući da Kosovo nije međunarodno priznata drzava, Dačić dodaje da “ne vredi Tačiju ni što poziva Angelu Merkel da izvrši pritisak na pet zemalja EU koje ih nisu priznale”.

“Proces povlačenja priznanja će se nastaviti. Onaj ko je priznao Kosovo, nema pravo da prica o nepromenljivosti granica. Ne čudi me sto Tači ovo radi, čudi me samo što i Ðilas, Jeremić, Obradović, Čeda Jovanović i ostali još ne poslaše znake zahvalnosti, jer zaključuju da je Merkelova protiv Vučićeve, a uz dužnu skromnost i moje, ideje. Pozivi na državni udar i mržnja prema Vucicu, ubrzano prelaze i na mržnju prema srpskim državnim interesima”, zaključio je Dačić u izjavi za Tanjug.