Iako ima samo dve i po godine dečak Rapi Ananda Pamungkas je zavistan od nikotina, a ono što je najviše zaprepastilo mnoge jeste činjenica da mu cigarete kupuje majka.

Dvogodišnji Rapi Ananda Pamungkas iz Indonezije pre dva meseca počeo je da skuplja opuške ispred ulične tezge njegove majke. U roku od nekoliko dana on je stvorio zavisnost, te je stalno tražio od kupaca da mu daju cigarete.

Pojedini prolaznici su mu na početku palili opuške zabavljajući se gledanjem deteta kako puši, sve dok to nije postao veliki problem porodice.

Kako je ispričala majka dečaka, Marjati, Rapi je uskoro počeo da postaje agresivan kada nije mogao da dobije svoju voljenu “maroko” cigaretu. Upravo zbog napada besa, počela je da mu kupuje dve paklice cigareta svakog dana.

“Moje dete je naviklo da puši dok pije kafu i jede kolač. Puši svakog dana, već puna dva meseca. Ako mu ne dam cigarete, on ‘poludi’. Bez njih ne može da zaspi. Samo urliče i plače. Cigarete su skupe, ali mi moramo da mu kupimo jer on puši po cio dan”, iskreno je izjavila Marjati.

Ni njegov otac ne može da mu zabrani pušenje…

”Ne mogu da mu kažem ‘ne’. Ja čak ni ne pušim kod kuće, već samo na poslu, ali Rapi voli da pije kafu i puši cigaretu”, kaže otac, koji se ipak slaže da treba što pre da posete lekara i da se konsultuju sa njim kako bi što pre dete odvikli od nikotina.


indeksonline.rs