NOVI PAZAR – Na ovogodišnji konkurs za književnu nagradu “Aladin Lukač” prijavila su se samo dva autora zbog čega je odlučeno da on bude poništen, rekla je koordinator programa u novopazarskom Kulturnom centru Hasna Ziljkić.

Ona je za radio Sto plus istakla da uprkos tome nagrada neće prestati da postoji i da će ove godine biti obeležena kroz monografiju u kojoj će se naći svi autori koji su do sada bili njeni dobitnici.

“Ova nagrada predstavlja svojevrsnu motivaciju mladim autorima koji pišu poeziju i potrudićemo se da ona i dalje živi. Planirano je da novac koji se dodeljuje autoru pobedničke zbirke poezije ove godine utrošimo na monografiju u kojoj će se naći dosta afirmativnih stvari”, rekla je Ziljkićeva.
Književna nagrada “Aladin Lukač” dodeljuje se autorima mlađim od 27 godina za objavljenu knjigu poezije u prošloj godini.

Ovu nagradu ustanovili su Kulturni centar u Novom Pazaru i Ustanova za kulturu Sjenice u znak sećanja na tragično preminulog pesnika iz Novog Pazara, po kome je nagrada i dobila ime.

Pesnik Aladin Lukač je za života objavio jednu zbirku poezije, a posthumno su objavljene četiri zbirke iz njegove zaostavštine.


Radio Sto Plus