NOVI PAZAR – Na obnovljenim 45. Sandžačkim igrama koje će se od 30. avgusta do 2. septembra održati u Novom Pazaru učestvovaće više od 500 sportista iz Srbije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine, najavili su danas organizatori te manifestacije.Direktor Ustanove “Sandžačke igre” Raid Mekić rekao je na konferenciji za novinare da će pored takmičarskih sportova biti zastupljeno i nekoliko revijalnih takmičenja.

“Imaćemo takmičenja u košarci, odbojci, malom fudbalu, biciklizmu, džudou, plivanju, odbojci na pesku, a takmičenja u kajaku i streličarstvu biće revijalnog karaktera”, rekao je Mekić.

On je dodao da će na otvaranju Sandžačkih igara biti održan i Atletski miting koji će okupiti oko 100 atletičara iz šest država.

Sekretar Organizacionog odbora predstojećih Sandžačkih igara Fahrudin Mavrić istakao je da je ova manifestacija od velikog značaja ne samo za nastavak tradicije već i za domaće sportiste koji će na turnirima moći da pokažu svoj kvalitet.

“Ljubitelji sporta moći će prvi put tokom dva dana da prate takmičenja sva četiri superligaša, jer Novi Pazar je jedan od tri grada u Srbiji koji to poseduje”, dodao je Mavrić.

Sportska takmičenja na 45. Sandžačkim igrama održavaće se u Sportskoj dvorani “Pendik”, Hali sportova, osnovnim i srednjim školama, kao i na Gradskom i Atletskom stadionu.

Sandžačke igre održavaju se uz podršku BNV-a, grada Novog Pazara, kao i opština Tutin i Sjenica.

Prve Sandžačke igre održane su u Prijepolju 1954. godine, a poslednje u Tutinu 2007.


Beta