BEOGRAD – Vojislav Stojčić, sin ubijenog policijskog generala Radovana Stojčića Badže negirao je danas na saslušanju u Trećem osnovnom tužilaštvu u Beogradu da je opljačkao kuću vlasnika Grand produkcije Saše Popovića i odneo nakit vredan oko 80.000 evra, saznaje Tanjug.

Naime, Stojčić je postupajućem tužiocu Nenadu Stefanoviću ispričao da mu je “sve namestila policija zbog oca” i da su mu dokazi podmetnuti.

Međutim tužilaštvo je donelo naredbu o sprovođenju istrage protiv njega kojom ga tereti za krivično delo teška krađa, za koje je zaprećena kazna od dve do 10 godina zatvora.

Nakon saslušanja, tužilaštvo je takođe predložilo sudu da Stojčiću odredi pritvor zbog opasnosti da će uticati na svedoke koji treba da budu ispitani – Saša i Suzana Popović, kao i da ne bi u kratkom roku ponovio krivično delo, imajući u vidu da je i ranije osuđivan.

O predlogu za pritvor odlučiće sudija za prethodni postupak u toku dana.

Prema sumnjama tužilaštva, Stojčić je 8. marta ove godine između 19:30 i 21:15 sati na Bežanijskoj kosi, preskočio ozidanu ogradu visine dva metra i ušao u kuću Saše i Suzane Popović, na ulazna vrata koja su bila otključana.

U kući tada nije bilo nikoga, pa je Stojčić mlađi počeo premetačinu spavaće sobe Popovića, gde je iz ormara uzeo metalni sef u kojem se, prema navodima naredbe o sprovođenju istrage, nalazio zlatni nakit, brlijanti, dokumenta i pištolj marke “Crvena zastava” sa tri kutije metaka, kao i oružani list na ime Suzane Popović.

Iz garderobera u spavaćoj sobi, Stojčić je odneo osam muških skupocenih satova u vlasništvu Saše Popovića i jedan ženski sat.

Procenjuje se da je vrednost ukradenih dragocenosti oko 100.000 evra.

U toku istrage tužilaštvo planira da sasluša oštećene – Sašu i Suzanu Popović, da izvrši neuropsihijatrijsko veštačenje Stojčića i druge dokazne radnje.

Stojčić mlađi je uhapšen juče zbog sumnje da je izvršio krivično delo teška krađa.

Sumnja se da je Vojislav Stojčić izvršio pljačke na desetine elitnih objekata što će biti provereno u toku istrage.

Pljačka porodične kuće Saše Popovića na Bežanijskoj kosi izvedena je početkom marta ove godine, kada iz sefa ukraden vredan nakit i legalan pištolj.

Vojislav Stojičić (38) hapšen je i ranije i osuđivan zbog pljački.

On je bio osuđen na zatvorsku kaznu od 18 meseci zatvora zbog pokušaja pljačke vile na Dedinju u decembru 2010. godine.

Njegov otac Radovan Stojčić Badža ubijen je u noći između 9. i 10. aprila 1997. u restoranu „Mama mia“. U to vreme je bio vršilac dužnosti ministra unutrašnjih poslova.


Tanjug/ Foto:Badža-EPA