Naslovna REGION Bosna i Hercegovina Čanak: Skandal je što Radeta još nije smenjena, Šešelju oduzeti mandat

Čanak: Skandal je što Radeta još nije smenjena, Šešelju oduzeti mandat

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak ocenio je da je “skandalozno” što potpredsednica Skupštine Srbije Vjerica Radeta još nije smenjena sa svog položaja.

Čanak je, kako prenosi Beta, skandaloznim ocenio i to što lideru radikala Vojislavu Šešelju nije oduzet poslanički mandat, iako je osuđen za ratne zločine.

Čanak je u saopštenju za javnost podsetio da je grupa od 60 republičkih poslanika podnela inicijativu za smenu Vjerice Radete, ali do rasprave još nije došlo, iako je krajem jula na vest o smrti Hatidže Mehmedović, predsednice Udruženja Majke Srebrenice, na najvulgarniji način uvredila sve žrtve genocida u Srebrenici.

On je dodao da je Skupština Srbije ćutala i po pitanju oduzimanja mandata Vojislavu Šešelju zbog presude za ratne zločine.

“Većina u skupštini ćuti i prelazi preko skandaloznih izjava potpredsednice Radete i Šešelja. Ugled Skupštine je ovakvim ponašanjem većine narušen i ne doprinosi pozitivnoj slici o našoj zemlji u svetu. Ne očekujemo da se Šešelj, Radeta i radikali promene. Oni su od 1990. godine skloni politici mržnje, ali se nadamo da još ima razuma kod većine poslanika”, naveo je Čanak.

Exit mobile version