NOVI SAD – Ambasadorka Srbije pri Evropskoj uniji Ana Hrustanović izjavila je da Vojvodina značajno doprinosi uspešnom evropskom putu Srbije, preneo je Biro za odnose s javnošću Pokrajinske vlade.

“Srbija je na dobrom evropskom putu, a tom uspehu značajno doprinosi i Vojvodina koja nas svakoga dana čini ponosnima”, kazala je Ana Hrustanović sinoć na prijemu u Misiji Srbije u Briselu, koji je organizovan u okviru Evropske nedelje regija i gradova.

Predsednik Skupštine Vojvodine Ištvan Pastor rekao je da Vojvodina ima mnogo prijatelja medju evropskim regijama, te da je u zajedničkom interesu da se grade partnerstva i odnosi poverenja.

On je dodao da kroz zajedničke zamisli vezane za zajedničke projekte, evropske regije mogu napredovati.

Potpredsednik Pokrajinske vlade DJordje Milićević rekao je da je Vojvodina napravila “odličan iskorak”, i da prisustvo velikog broja zvanica iz evropskih institucija na prijemu govori o tome da su Srbija i Vojvodina na dobrom putu, da su reforme koje se sprovode u Srbiji “veoma uspešne”.

Prijemu pod nazivom “Vojvodina, odlična za biznis, odlična za život” (Vojvodina, great for business, great for life) prisustvovali su i izvestilac Evropskog parlamenta Devid Mekalister, predstavnici evropskih institucija i brojnih regiona i gradova, poslanici u Evropskom parlamentu, kao i predstavnici poslovne zajednice.

Na prijemu je prikazan i promotvni film o Vojvodini koji prikazuje privredne, naučno-istraživačke, infrastrukturne i turističke potencijale naše pokrajine.

U Briselu je u ponedeljak u prostorijama Misije Srbije potpisan i sporazum o saradnji izmedju Privredne komore Vojvodine i Unije valonskih privrednika i industrijalaca, piše u saopštenju.


Beta