NOVI PAZAR – Gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac i zvaničnici Sandžaka na pozvani na poziv predsednik Redžepa Taipa Erdogana prisustvovale svečanom otvaranju aerodroma

Predsjednik Republike Turske Redzep Taip Erdogan pozvao je gradonačelnika Novog Pazara Nihata Bisevca, predsjednike opstina Sjenice i Tutina, Hazba Mujovica i Kenana Hota i predsednika BNV Sulejmana Ugljanina na otvaranje novog aerodroma u Istanbulu.

Ceremonija ce se odrzati u ponedeljak,a prisustvovaće joj i brojni svjetski državnici i političari, medji kojima će biti i predsjednik Srbije Aleksandar Vučić i dosadasnji clan predsjednistva BiH Bakir Izetbegovic. Zato poziv za prisustvo svecanosti delegaciji iz Sandžaka predstavlja veliko priznanje i dokaz paznje koji predsednik Erdogan posvecuje Sandžaku. Na marginama ove velike svecanosti predsednik Turske ce imati i poseban sastanak sa delegacijom iz Sandžaka koja ce ga informisati o politickim i ekonomskim prilikama u Sandžaku, a narocito u svetlu predstojecih izbora za Nacionalni savet Bosnjaka.

Inace, novi aerodrom je velicine 11.000 fudbalskih terena, tri puta je veci od frankfurtsog aerodroma. U njegovu izgradnju je ulozeno 10.5 milijardi eura i prevozice do 150 miliona putnika godisnje.