SARAJEVO – Državni tužilac u Bosni i Hercegovini zatražio je određivanje pritvora za pet državljana Crne Gore, koji su uhapšeni u akciji Državne agencije za istrage i zaštitu SIPA “24”, kad je zaplenjeno rekordnih 900 kilograma skanka.

Droga je otkrivena u kamionu sa prikolicom crnogorskih tablica u mestu Krupac u Istočnom Sarajevu. U “igri” su bili još jedan kamion sa prikolicom i automobil. Nezvanične informacije govore da je droga krijumčarena iz Crne Gore, a svako od tri vozila imalo je ulogu u njenom transportu u BiH, pišu bosanski mediji.

Prvi kamion bio je čistač i trebao je da zavara policajce kako bi drugi kamion, u kojem je bio skank, nesmetano prošao. Šverceri narkotika u automobilu pratili su konvoj i imali su zadatak da reaguju ukoliko uoče policiju.

Međutim, inspektori SIPA-e već su raspolagali određenim informacijama pa je kolona vozila praćena i na vreme kontrolisana. Zaustavila ih je policija u Istočnom Sarajevu, nakon čega su inspektori SIPA-e pohapsili Crnogorce.

Droga je bila sakrivena u putnim torbama i vrećama različitih veličina. Cena zaplenjenog skanka na bh. narkotržištu dostiže cenu od oko milion evra, dok je njena cena na tržištu u zemljama Evropske unije višestruko veća.

U BiH je bilo još velikih zapena, koje su pokazale da marihuana u Bosnu i Hercegovinu uglavnom dolazi iz Albanije, preko Crne Gore i Srbije, a heroin iz Bugarske.


Srpskacafe